Zalmtartaar met komkommer
Ingrediënten – 1 komkommer – 400 gram verse zalm (gerookt kan ook/combinatie van beide) – 1 citroen – 25 gram verse bieslook – 50 milliliter olijfolie – Een snufje peper en zout |
---|
Bereidingswijze
Snijd de zalm en de komkommer in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Let op: ontdoe de komkommer van de zaadjes. Doe de zalm en de komkommer in een kom en breng deze op smaak met een snufje peper en zout. Rasp ondertussen de citroenschil met een rasp en voeg wat rasp en 2 eetlepels van het citroensap toe aan de zalm en de komkommer. Bewaar een paar sprieten van de bieslook en hak ongeveer de helft grof en schep dit door de zalm. Doe vervolgens 1/4 van het zalmmengsel in een kookring en druk deze aan met een lepel. Haal de ring er voorzichtig af. Hak daarna de andere helft van de bieslook zo fijn mogelijk en meng dit door de olijfolie. Besprenkel de zalm tartaar en rondom deze tartaar met het bieslook- olijfolie mengsel. Leg om het af te maken een paar sprieten bieslook op de tartaar.