Vegetarische erwtensoep
Ingrediënten voor 2 personen – 2 liter water – 300 gram spliterwten – 1 eetlepel zout – 5 takjes peterselie – 50 gram boter – 1/4 knolselderij – 1 prei – Halve winterpeen – Halve venkel knol – 3 takjes rozenmarijn – 2 theelepels sambal oelek – 1 ui |
---|
Bereidingswijze
1. Vul de soeppan met 2 liter water, de spliterwten en het zout en breng dit aan de kook.
2. Schep het schuim van het water.
3. Voeg de peterselie toe en laat het rustig doorkoken.
4. Snijd de ui in kleine blokjes en hak de rozemarijn heel fijn.
5. Smoor alle groenten, de ui en rozemarijn in de boter in een wok of koekenpan met een deksel erop op een laag vuurtje.
6. Roer af en toe in de erwten en de smorende groenten. Als de erwten uit elkaar beginnen te vallen en de groenten gesmoord zijn, voeg de groenten dan bij de erwtensoep.
7. Kook dit nog een uur op een laag pitje en doe er dan een beetje sambal bij.