Tabouleh van quinoa met gekruide kip

Ingrediënten voor 4 personen– 200 gram quinoa
– 600 ml water
– 12 radijsjes, in partjes
– 12 kleine trostomaten, in partjes
– 2 handenvol verse gehakte peterselie, munt en koriander
– Sap van 2 limoenen
– 1 handvol gepelde ongezouten pistachenoten, geroosterd in een droge koekenpan
– 2 kipfilets, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie voor de garnering
– Zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Bereidingswijze
1. Doe de quinoa in een pan met water en breng aan de kook. Laat het gedurende 15-20 minuten sudderen totdat het water is opgenomen.
2. Laat de quinoa afkoelen en voeg de radijs, tomaten, kruiden, sap, pistachenoten, zout en peper toe.
3. Verhit een grillpan. Doe de kipfilets tussen twee stukken plastic folie en gebruik een deegroller om de filets plat te slaan tot 0,5 cm dik. Wrijf ze dan in met olijfolie en breng op smaak.
4. Leg de kipfilet in de grillpan. Draai ze om wanneer er strepen aan de onderkant ontstaan.
5. Haal de kipfilets uit de pan, bestrooi ze met peterselie en snijd ze in reepjes. Doe de quinoa op een groot bord of in een schaal en leg de kip erop.

juli 19, 2018