Spaanse gazpacho

Ingrediënten voor 4 personen
– 750 gram rijpe roma tomaten
– 1 kleine komkommer
– 2 teentjes knoflook
– 1 zoete puntpaprika
– 1 ui
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 limoen
– Peper en zout

Bereidingswijze
1. Verwijder het harde gedeelte van de bovenkant van de tomaten.
2. Schil de komkommer. Snij de tomaten, de komkommer, de puntpaprika en de ui in kleine blokjes.
3. Houdt 1/4 deel van de komkommerstukjes en paprikastukjes apart.
4. Voeg de komkommer, de paprika, de ui en tomaten samen in een schaal.
5. Pers twee teentjes knoflook en voeg dit toe.
6. Voeg drie eetlepels olijfolie toe.
7. Snij de limoen door en knijp met de hand uit boven het mengsel.
8. Voeg een beetje peper en zout toe.
9. Voeg 0,4 liter water toe.
10. Pureer het mengsel met een staafmixer tot het een smeuïge massa wordt.
11. Voeg het restant van de komkommer en de paprika stukjes toe.
12. Laar de soep vervolgens enkele uren in de koelkast op smaak komen.

Eet smakelijk!

juli 18, 2018