Courgettecake met zoete aardappel
Ingrediënten voor 12 personen – 2 courgettes (circa 300 gram geraspt) – 1 zoete aardappel (circa 300 gram geraspt) – ½ (45 gram) fijngehakte dille – 80 gram fijn geraspte Parmezaan – 4 lente-uitjes (fijngesneden) – paar groene asperges – 6 eieren – 280 gram volkoren zelfrijzend bakmeel – 1 theelepel zeezout – zwarte peper |
---|
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de geraspte courgette in een zeef en knijp zoveel mogelijk het vocht eruit.
Tip: Als je de courgette in een schone theedoek legt, kan je ook het vocht eruit knijpen.
Doe de gedroogde courgette in een kom. Voeg de zoete aardappel, dille, Parmezaanse kaas, uitjes, eieren, bloem, het zout en peper toe. Roer het geheel goed door elkaar. Bekleed de cakevorm met bakpapier van ongeveer 25 cm. Schep het mengsel in de cakevorm. Strijk de bovenkant glad en druk de asperges erin. Bak voor 1,5 uur de cake in de voorverwarmde oven.
Tip: Wanneer de satéprikker er schoon uit komt weet je dat hij klaar is.
Laat de cake 10 minuten afkoelen. Verwijder het blik na 10 minuten en laat het verder afkoelen. Wanneer het niet meer gloeiend heet is, eet smakelijk!