Gevulde Paprika’s met couscous en mozzarella

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 dl groentebouillon
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 2 takjes tijm (fijngehakt)
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 200 g couscous (In een ruime schaal)
  • 1 perzik (In blokjes gesneden)
  • 50 g geitenroomkaas ( In kleine stukjes gebrokkeld)
  • ½ Bos platte peterselie (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel amandelen (geroosterd en fijngehakt)
  • 2 rode paprika’s (gehalveerd en zonder zaadjes)
  • 1 bol mozzerella ( In plakjes gesneden)
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze:

Breng de groentebouillon met de ui, knoflook, tijm, komijn-, kaneel- en paprika- poeder aan de kook. Als dit kookt schenk je de bouillon op de schaal met couscous en dek je de schaal af met wat huishoudfolie. Laat dit 5 minuten staan en roer de couscous dan los. Laat hem nog even zonder folie afkoelen.

Meng de gekoelde couscous met de perzikblokjes, geitenroomkaas, gesneden peterselie en geroosterde amandelen.

Vul de gehalveerde paprika’s met het couscousmengsel. Leg de plakjes mozzarella op de paprika’s en bestrooi de paprika’s met de oregano, een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak.

Zet de paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180℃

Tip: Dit gerecht is ook goed te bereiden op de BBQ. Ook lekker te serveren met een salade van veldsla en amandelen.

Bron: Vega Lekker (Bowls & Dishes i.s.m. Booktime)

maart 29, 2019