Mini Bruchetta’s met tomaat en basilicum

Ingrediënten voor 12 hapjes:

  • 6 sneden oud brood
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout ( naar smaak)
  • 3 pomodori tomaten
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geraspt)
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • ½ bos basilicum
  • 4 eetlepels olijfolie.

Bereidingswijze:

Steek het brood uit met een steekvorm of snijd het in stukken en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de stukken brood met een beetje olijfolie en peper en zout naar smaak.
Bak het brood 5 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven van 180℃ tot het goudbruin en krokant is.

Was de pomodori tomaten, snijd ze daarna in kwarten en verwijder de zaadlijst. Snijd de pomodori tomaat dan eerst in dunne reepjes en daarna in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de sjalot, knoflook, witte wijnazijn, een paar blaadjes fijngesneden basilicum en peper en zout.

Pluk wat mooie blaadjes basilicum van de bos ter garnering en pureer de rest met de olijfolie

Tip: Serveer de tomatensalade pas op het brood als je de hapjes wilt serveren. Doe er dan ook een lekkere schep basilicumolie over en maak de garnering af met de basilicumblaadjes en wat geraspte oude kaas naar smaak.

Bron: Vega Lekker (Bowls & Dishes i.s.m. Booktime)

maart 22, 2019