Oranjesoep

Een gerecht waar iedereen in Nederland van zal smullen: oranjesoep. Een gezonde soep bestaande uit pompoen, wortel en linzen.

Ingrediënten

  • Een halve pompoen
  • 250 gram wortels
  • 125 gram rode linzen
  • 3 cm geraspte gember
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 uitje
  • 2 teeentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • Koriander

Bereidingswijze

Snijdt de pompoen in vieren en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snij de helft in blokjes. hak ook de wortels in stukjes. Zet 1250 ml water op en voeg de linzen, pompoen, wortel, bouillonblokjes en gemberwortel toe. Kook deze 15 minuten tot alles zacht is. Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit deze in een klein scheutje olie lichtbruin. Pureer de soep en voeg daarna de ui, knoflook en olijfolie toe en roer goed door. Verwarm zachtjes op laag vuur. Schep de soep in borden of kommen en doe er een eetlepel yoghurt in en garneer met koriander. Deze soep is ook heerlijk met naanbrood.

januari 23, 2019