Opkikker soep

Ingrediënten voor 3 personen
– 1 ui
– 2 bosuien
– 2 stengels bleekselderij
– 2 wortels
– 1 courgette
– 1 teentje uitgeperste knoflook
– 2 blaadjes paksoi
– 250 gram broccoliroosjes
– 1 eetlepel olijfolie
– 1,5 liter water
– 2 blokjes biologische groentebouillon
– 4 eetlepels fijngehakte peterselie

Ingredienten
1. Snijd alle groenten in blokjes, behalve de paksoi en de broccoliroosjes.
2. Snijd de paksoi in reepjes en verdeel de broccoli in kleine roosjes.
3. Fruit de ui, bosuitjes, bleekselderij, wortels, courgette en knoflook in de olijfolie.
4. Voeg het water en de bouilontabletten toe en breng het geheel aan de kook.
5. Dek de pan af en laat de soep vijf minuten zachtjes koken.
6. Doe de paksoi en de broccoli erbij en laat ze 5 minuten zachtjes meekoken.
7. Roer de peterselie door de soep.
8. Dek de pan weer af en neem de pan van het vuur.
9. Laat de soep twee minuten nagaren en dien direct op.

Deze soep smaakt op elk tijdstip lekker, maar vooral wanneer je je niet echt goed voelt en je iets warms en kalmerends wil eten. Eet smakelijk!

juli 19, 2018