Kip met avocado hapjes
Ingrediënten – 100 gram kipfilet in reepjes – 1 rijpe avocado – 1 eetlepel pijnboompitten, droog geroosterd in een koekenpan – 1 klein sjalotje, gesnipperd – peper – 1 tomaat – 1 komkommer – (olijf)olie om in te bakken – 1 eetlepel citroensap – zout en peper Nodig: Prikkertjes |
---|
Bereidingswijze
1. Bak de kipreepjes bruin in een beetje olie. Voeg naar smaak zout en peper toe.
2. Ontvel de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes.
3. Schaaf de komkommer in lange repen, hiervoor kun je een kaasschaaf gebruiken.
4. Verwijder de schil en pit van de avocado. Prak het vruchtvlees met het citroensap fijn. Meng de tomatenblokjes, pijnboompitten en sjalotjes door het vruchtvlees heen.
5. Bestrijk de komkommerrepen met het avocadomengsel en verdeel de kip erover. Rol het geheel op en zet vast met een prikkertje.