Een gemakkelijk recept met een hele schaal groenten in de hoofdrol

Ingrediënten voor 2 personen
Voor de groenteschotel
– 3 knoflooktenen
– 2 rode uien
– 1 courgette
– 1/2 aubergine
– 1 oranje paprika
– olijfolie
– zout
– peper
– wat gedroogde oregano
– verse tijm
– verse rozemarijn
Voor de gebakken zalm
– 1 zalmmoot
– zout
– peper
– boekweitmeel

 

Bereidingswijze
1. Snijd 3 knoflooktenen fijn en snijd 2 rode uien in parten. Was 1 courgette, een halve aubergine en 1 oranje paprika.
2. Snijd de courgette in stukjes en doe hetzelfde met de halve aubergine en de paprika.
3. Vet een grote ovenschaal in met wat olijfolie en rangschik de groenten met de ui in de schaal.
4. Verdeel de knoflook over de groenten. Strooi er wat zout en peper op en wat gedroogde oregano.
5. Verdeel ook wat verse kruiden over de groenten (bijvoorbeeld tijm en rozemarijn) en strooi er een klein beetje olijfolie over.
6. Zet de schaal 45 minuten in de oven op 175 graden. De tomaatjes knappen dan open en zijn overheerlijk.

Zo maak je de gebakken zalm
Haal de zalm met huid 30 minuten voordat je het klaarmaakt uit de koeling. Dan komt de zalm even op temperatuur. Strooi op de kant met vel (dus niet de huidkant) wat zout, peper en wat boekweitmeel. Bak de zalm op de huidkant in wat olijfolie gedurende 4 minuten op een zacht vuur en draai de vis om bak hem nog 3 minuten.

juli 19, 2018